Welke leeftijd moet je hebben om een auto te huren op Ibiza?

Ga jij op vakantie naar Ibiza, wil je een auto huren om het eiland te verkennen, maar kom je er niet uit waar je terecht kunt?

Leeftijd auto huren Ibiza

Dit is hoe het werkt:

De minimum leeftijd auto huren Ibiza is 18 jaar en je moet minimaal één jaar in het bezit zijn van je rijbewijs.

Je kunt dan alleen bij een zeer beperkt aantal verhuurders terecht. In dit artikel leggen we je uit hoe dat werkt en hoe je toch niet te veel hoeft te betalen!

Verhuurbedrijven zijn door schade en schande wijzer geworden. Helaas is gebleken dat jonge bestuurders van huurauto’s vaker betrokken zijn bij ongelukjes. Hierdoor hebben vele verhuurders besloten om helemaal geen auto’s meer te verhuren aan jongeren. In het onderstaande overzicht zie je de beste aanbieders, per leeftijdscategorie.

Ben je tussen de 18 en 22 jaar en heb je je rijbewijs langer dan één jaar?

Sixt is de enige aanbieder op Ibiza eiland die jongeren de mogelijkheid biedt om een auto te huren. Sterker nog: Sixt geeft zelfs een studentenkorting! Hierbij moet wel gezegd worden dat er een kleine toeslag is voor jonge bestuurders en dat Sixt niet de goedkoopste autoverhuurder op Ibiza is, maar het is in ieder geval mogelijk.

Ben je ouder dan 23 jaar?

Dan kun je ook het beste bij Sunnycars terecht. Sunnycars heeft een uitstekende all-in prijs. Hier krijg je de is niet meer te maken met extra verzekeringen, lokale toeslagen etc. De prijs die je ziet, is wat je betaald. Bekijk in dit rekenvoorbeeld, waarom Sunnycars vaak de goedkoopste aanbieder is.

Heb je (nog) geen credit card?

Sunnycars is de enige verhuurder waarbij het mogelijk is om zonder creditcard te boeken, maar je moet dan dus wel minimaal 23 jaar zijn. Je kunt aanklikken dat je geen, of een hele lage (contante) waarborgsom wilt en op die manier kun je je creditcard lekker thuis laten. In dit artikel lees je hoe je stapsgewijs een auto kunt huren zonder creditcard. Dat is nog best een gedoe namelijk.

hoe oud moet je zijn om een auto te huren op Ibiza?

Zijn er nog andere zaken waar je als jonge bestuurder rekening mee moet houden?

Zeker:

Op Ibiza is de politie gek op het aan de kant zetten van jonge bestuurders. Zorg ervoor dat je altijd een geldig rijbewijs bij je hebt. En overbodig om te zeggen natuurlijk -maar we doen het toch-: Op rijden met een slok op staat een flinke boete. De politie is onverbiddelijk.

Stel dat er iemand in je vakantie groep is, die wat ouder is en zonder problemen een auto kan huren, dan is dat natuurlijk mooi. Maar besef je dat als je niet als jonge (extra bestuurder) bekend bent bij het verhuurbedrijf, dat je niet verzekerd bent als je achter het stuur kruipt.