Welke leeftijd moet je hebben om een auto te huren op Ibiza?

Ga jij op vakantie naar Ibiza en wil je een auto huren? De minimum leeftijd auto huren Ibiza is 21 jaar. Je kunt dan alleen bij een beperkt aantal verhuurders terecht. In dit artikel leggen we je uit hoe dat werkt en hoe je toch niet te veel hoeft te betalen!

Leeftijd auto huren Ibiza

Verhuurbedrijven zijn door schade en schande wijzer geworden. Helaas is gebleken dat jonge bestuurders van huurauto’s vaker betrokken zijn bij ongelukjes. Hierdoor hebben vele verhuurders besloten om helemaal geen auto’s meer te verhuren aan jongeren.

Ben je 21, maar jonger dan 23 jaar?

Rentalcars.com is de enige verhuurmaatschappij die aan jongeren de mogelijkheid biedt om met een ‘jonge bestuurder toeslag’ een auto te huren. Het gaat vaak om slechts enkele tientjes, dus daar hoef je het niet voor te laten. Let wel goed op dat je de kleine lettertjes goed leest en een degelijke verzekering afsluit. Een klein krasje of een deukje kan zorgen voor een flinke kostenpost. Uitgebreide verzekering is niet standaard inbegrepen.

Ben je ouder dan 23 jaar?

Dan kun je ook het beste bij Sunnycars terecht. Sunnycars heeft een uitstekende all-in prijs. Hier krijg je de is niet meer te maken met extra verzekeringen, lokale toeslagen etc. De prijs die je ziet, is wat je betaald. Bekijk in dit rekenvoorbeeld, waarom Sunnycars vaak de goedkoopste aanbieder is.

Heb je (nog) geen credit card?

Sunnycars is de enige verhuurder waarbij het mogelijk is om zonder creditcard te boeken. Je kunt aanklikken dat je geen, of een hele lage (contante) waarborgsom wilt en op die manier kun je je creditcard lekker thuis laten. In dit artikel lees je hoe je stapsgewijs een auto kunt huren zonder creditcard. Dat is nog best een gedoe namelijk.

hoe oud moet je zijn om een auto te huren op Ibiza?

Zijn er nog andere zaken waar je als jonge bestuurder rekening mee moet houden?

Zeker. Op Ibiza is de politie gek op het aan de kant zetten van jonge bestuurders. Zorg ervoor dat je altijd een geldig rijbewijs bij je hebt. En overbodig om te zeggen natuurlijk -maar we doen het toch-: Op rijden met een slok op staat een flinke boete. De politie is onverbiddelijk.

Stel dat er iemand in je vakantie groep is, die wat ouder is en zonder problemen een auto kan huren, dan is dat natuurlijk mooi. Maar besef je dat als je niet als jonge (extra bestuurder) bekend bent bij het verhuurbedrijf, dat je niet verzekerd bent als je achter het stuur kruipt.