De vijf beste restaurants van Ibiza

Op Ibiza weten ze wat lekker eten is. Natuurlijk kun je er de Catalaanse en Spaanse keuken vinden. En dan vooral in bijvoorbeeld het oude gedeelte van Ibiza Stad. Of juist in één van de meer authentieke dorpen verderop het eiland. Die je prima en makkelijk kunt bereiken met een huurauto. Maar ook zeker de meer moderne en internationaal georiënteerde keuken zul je aantreffen op het eiland. Vooral in Ibiza Stad. Fushion, sushi, tapas, steaks, grill, zeevruchten of juist pasta en pizza. Voor iedereen en voor elke smaak is er iets te vinden.

Cotton Beach ClubCotton-Beach-Club
Eén van de beste restaurants van Ibiza is misschien wel de Cotton Beach Club. Een club die gelegen is langs de Cala Tarida baai. Je vindt de baai bij het gezellige stadje Sant Joseph de sa Talaia, aan de westkust van Ibiza. En waar gaat de zon ’s avonds altijd onder? Juist. In het westen. Wanneer je dus zorgt dat je het restaurant in de avond bezoekt, dan krijg je er een helemaal gratis een schitterende zonsondergang gewoon bij geserveerd. De gerechten op de kaart zijn Spaans, Mediterraans te noemen. Maar ook gerechten met sushi of quinoa kun je er bestellen.

Amante-IbizaAmante Ibiza, Cala Longa
Het is er niet heel goedkoop, dat moet gezegd worden. Maar goed is het er wel. Het restaurant is gelegen in een prachtige baai in Cala Longa, aan de oostkust van Ibiza. Vanuit Ibiza stad is het met een huurauto binnen een half uurtje te bereiken. En je trip is zeker de moeite waard. Alleen voor de locatie al. Maar ook voor wat het eten betreft is het een aanrader. Op de kaart vindt je Spaanse gerechten en Mediterraanse gerechten, waarbij vis en zeevruchten een specialiteit vormen. Modern ingericht en met een prima bediening behoort Amante tot één van de beste restaurants van Ibiza.

Es-Tragon-IbizaEs Tragón
Alweer een topper in het rijtje van beste restaurants van Ibiza. Je vindt het restaurant in de havenstad Sant Antoni de Portmany aan de westkust van Ibiza. Vanuit Ibiza Stad sta je ook hier binnen een half uur als je een auto huurt om erheen te gaan. Natuurlijk is het restaurant ook prima te bezoeken tijdens een dagtrip met je gehuurde cabrio. Eerst even uitwaaien in de auto en dan genieten van nog meer goeds op het terras van Es Tragón. Zowel bij de inrichting, de sfeer als het eten is de term ‘verfijnd’ prima op zijn plaats. De keuken is Mediterraans, met een internationale switch. Je vindt er ware kunstwerkjes op je bord, die even spectaculair smaken als ze eruit zien.

Aubergine-IbizaAubergine
Voor wie eens echt authentiek wil eten. Midden op Ibiza eiland vind je langs de weg van Santa Gertrudis naar San Miguel dit verrassende restaurant. De gerechten die er geserveerd worden zijn lokaal en seizoensgebonden. Men gebruikt in dit restaurant producten van het eiland, liefst afkomstig uit eigen tuin. Vers en goed. En dat proef je. De sfeer is er kalm en vriendelijk. Een oase van rust, met heel goed eten in ruime porties. Voor wie het echte Ibiza wil leren kennen is dit zeker één van de beste restaurants van Ibiza, wat ook nog eens prima bereikbaar is. Mits je in het bezit van een huurauto bent natuurlijk.

La-Bodega-IbizaLa Bodega, Ibiza Stad
Wanneer je eens in de stad zelf wilt genieten van gewoon goed voor een mooie prijs, dan moet je zeker eens gaan kijken bij La Bodega. Hét tapasrestaurant van Ibiza. Reserveren is wel aan te raden, want het restaurant aan de rand van de oude binnenstad ‘Dalt Vila’ wordt druk bezocht. En terecht. Je hebt er een ruime keus uit diverse tapas, lokale drankjes en geweldige gastvrije Spaanse bediening. Geserveerd met uitstekende Spaanse wijn indien gewenst. Dit is voor wat de typisch Spaanse keuken betreft alweer één van de beste restaurants van Ibiza.

Bron beeldmateriaal: Tripadvisor