Mooiste Ibiza bezienswaardigheden

Ibiza spreekt al decennia lang tot de verbeelding. Het is vooral groot geworden in de jaren zestig. Tal van kunstenaars trokken naar het eiland en legden de basis voor de hippiesfeer die er nog altijd een beetje rondhangt. Je hoeft dan ook niet heel ver te zoeken om de super relaxte hippieachtige sfeer te vinden. Tal van barretjes, markten en festivals refereren nog aan de ontspannen cultuur die hoort bij de jaren zestig. Maar natuurlijk is er ook aan meer hedendaags vertier geen gebrek. Voor hippe clubs en feesten met de meest populaire DJ’s van de wereld ben je op Ibiza ook helemaal op de juiste plek.

Ibiza-BezienswaardighedenTop vijf van Ibiza bezienswaardigheden

Het is niet moeilijk om een lijstje op de stellen met vijf bezienswaardigheden die Ibiza te bieden heeft. Ibiza kent een keur aan bezienswaardigheden, zowel qua natuurschoon, maar ook zeker qua cultuur, architectuur en prachtige baaien en stranden. Vrijwel alle bezienswaardigheden op Ibiza zijns prima te bereiken, zeker wanneer je een auto huurt op Ibiza. Hieronder tref je een vijftal absolute toppers aan:

  1. Eivissa (Ibiza Stad)
  2. Santa Eulària des Riu (havenstad met beste twee hippiemarkten)
  3. Es Murta Nationaal Park (schitterend natuurpark in het noorden van Ibiza, met de unieke Horse Valley)
  4. Sant Antoni de Portmany (geboorteplaats van Columbus, met de mooiste zonsondergangen van Ibiza bij Café del Mar)
  5. Sant Joseph de sa Talaia (hoogste punt van Ibiza)

Ibiza bezienswaardigheden met de huurauto

Veel van de top Ibiza bezienswaardigheden tref je aan in en rond Ibiza Stad, maar het Spaanse Balearen eiland heeft ook op andere plaatsen veel moois te bieden. Om het eiland echt goed te leren kennen is het huren van een auto op Ibiza een echte aanrader. Met een huurauto kun je jezelf eenvoudig verplaatsen over het eiland. Het wegennet op Ibiza kent alleen tussen de luchthaven en Ibiza Stad een echt grote weg. Verder kun je met je huurauto heerlijk toeren over de rustige, soms ongeasfalteerde, maar wel goed begaanbare wegen die over het hele eiland te vinden zijn.

Bezienswaardigheden Ibiza Stad

Op het eiland is Ibiza Stad (Eivissa in het Catalaans) de plek waar je zult beginnen. De bezienswaardigheden in de stad zelf kun je prima te voet of met een taxi bereiken. Op de luchthaven van Ibiza Stad heb je wel al meteen de mogelijkheid om een auto te huren, maar je kunt natuurlijk ook later in de stad zelf een auto huren om bijvoorbeeld een dagtripje naar één van de bovenstaande bezienswaardigheden van Ibiza te ondernemen. Naast deze vijf zijn er nog veel meer mogelijkheden om oude (vuur)torens, sfeervolle dorpjes in de heuvels of langs de zee, baaien en zelfs Romeinse overblijfselen zoals een aquaduct te bezoeken.