Mooiste Ibiza bezienswaardigheden

Genieten van de zon, de zee, het strand en feesten tot je erbij neervalt. Daarvoor ga je naar Ibiza toch? Nee dus. Er is zoveel meer te doen en te zien op het mooie eiland. In dit artikel laten we je zien waar je allemaal nog meer van kan gaan genieten op Ibiza. Voor veel plekken die wij beschrijven, is het handig als je een auto tot je beschikking hebt. Gelukkig is het eenvoudig om op Ibiza een auto te huren.

Lees verder om erachter te komen welke mooie en bijzondere plekjes op Ibiza op jou liggen te wachten.

Bezienswaardigheden Ibiza Stad

Dalt Vila, oftewel De Oude Stad, moet je gezien hebben als je op Ibiza bent geweest. De eeuwenoude stadskern word omringd door de 16e-eeuwse stadsmuren die op zich al het bezoek waard zijn. De stadsmuren zijn enorm in omvang en na al die tijd sinds ze gebouwd zijn nog in goede staat. Als je een liefhebber bent van oude bouwwerken, ontdek dan ook de eeuwenoude Castell Almudaina kathedraal. Dit oude bouwwerk valt onder bezienswaardigheden van Ibiza stad die je écht moet hebben gezien.

Binnen die historische stadsmuren wacht De Oude Stad op jou waar zij je graag laat verdwalen in het labyrint van sprookjesachtige straatjes en steegjes. Wees niet bang om te verdwalen, maar laat Dalt Vila je meevoeren met haar magische Middeleeuwse infrastructuur. Laat je verrassen door één van de talloze bijzondere plekjes en gezellige pleintjes waar de straatjes jou naartoe leiden.

De zonsondergang in Sant Antoni de Portmany

Ibiza haar bezienswaardigheden reiken verder dan alleen Ibiza stad. Huur een auto en rij tegen het vallen van de avond eens naar het plaatsje Sant Antoni de Portmany.

Dit dorpje is gelegen op het meest westelijk gedeelte van Ibiza. Door de ligging zie je hier van heel Ibiza de mooiste zonsondergang. En als het éénmaal donker is geworden, hoef je je geenszins te vervelen.

Sant Antoni De Portmany is namelijk ook het thuis van de wereldberoemde club Café Del Mar. Ook de wereldwijd bekende clubs Eden en Es Paradis vind je in Sant Antoni de Portmany. Genieten van de zonsondergang en daarna dansen tot de zon weer opkomt. Dat doe je allemaal in dit knusse dorpje.

Ibiza bezienswaardigheden: de kunstwerken van Andrew Rogers

De Australische kunstenaar Andrew Rogers heeft verspreid over Ibiza meerdere kunstwerken achtergelaten. En die zijn gerust megalomaan te noemen. Zo is zijn werk Time and Space in de volksmond Stonehenge van Ibiza gaan heten. De 13 gigantische basaltpilaren beelden het zonnestelsel uit. We gaan je niets verklappen, maar bezoek het Stonehenge van Ibiza eens bij zonsondergang. Het kunstwerk heeft dan nog een verrassing voor jou in petto. Je vindt Ibiza`s Stonehenge bij de kliffen van Cala Llentia. Als je een auto huurt, is dit makkelijk te bereiken.

Hier vlakbij heeft Rogers nog een kunstwerk achtergelaten. De Las Puertas Can Soleil oftewel de Poort naar de Zon. De gigantische metalen deuren met hun Arabische inkepingen komen zo uit een verhaal uit “1001 nachten”. Alsof in de middle of nowhere een deur naar een andere dimensie is verrezen. Durf jij er doorheen te lopen?

Ibiza bezienswaardigheden, de hippie cultuur van Ibiza

Wat San Francisco is voor de Amerikaanse hippie cultuur, is Ibiza dat voor de Europese hippies. Tijdens het dictatoriale bewind van generaal Franco in Spanje is Ibiza altijd gevrijwaard gebleven van het fascistische regime. Sterker nog, Ibiza ontwikkelde zich in de jaren 60 tot dé vrijstaat van Europa en Franco liet Ibiza –gelukkig- ongemoeid. Waar overal ter wereld de hippie cultuur is uitgestorven, is er nog één plek op de wereld waar de tijden van flower power, universele liefde en muziek maken nog steeds doorleeft. Je raadt het al, op Ibiza!

Hier lees je waar je ze kan vinden en van hun levensstijl kan genieten.

San Juan

In het noorden vind je San Juan, misschien wel het laatste wereldwijde bolwerk van hippies. Tip: huur een auto en bezoek San Juan op zondag. Elke zondag is hier één van de leukste hippiemarkten van Ibiza

Cala Benirras

Als je op zondag San Juan hebt bezocht, rij dan gelijk door naar Cala Benirras. Zorg dat je hier voor zonsondergang bent. Je zal zien dat je niet de enige bent. Want elke zondagavond komt op dit strand een hechte groep hippies samen om te genieten van de zonsondergang. En dat gaat echt hippie style, met veel muziek en dansen. Jam mee met de hippies, zing, dans, lach en geniet van deze bijzondere mensen.

Hippiemarkten op Ibiza

Naast de hippiemarkt die elke zondag in San Juan wordt gehouden, zijn er nog veel meer hippiemarkten op Ibiza. In het plaatsje Es Canar vind je een hele oude hippiemarkt, de Punta Arabi.

Een hippiemarkt op Ibiza die nog wel authentiek is gebleven en waar je spullen koopt gemaakt door de hippies van Ibiza zelf, is de hippiemarkt van Las Dalias. Deze hippiemarkt is kleiner als die van Punta Arabi, maar dat maakt Las Dalias ook gelijk weer wat knusser.

Ibiza bezienswaardigheden: Es Vedra

Er zijn een paar plekken ter wereld waar mysterieuze verhalen de ronde over doen. Ibiza heeft zo`n bijzondere plek voor haar kust liggen, Es Vedra.
Dit eilandje ligt op zwemafstand voor de kust van Ibiza maar doordat het is uitgeroepen tot natuurreservaat is het helaas verboden om te betreden.

Er doen over Es Vedra meerdere spannende verhalen de ronde. Kompassen werken er namelijk niet en dat zou komen door de aanwezigheid van magische stenen die een onvoorstelbaar sterk magnetisch veld creëren. Andere mensen beweren dat het magnetische veld wordt veroorzaakt doordat Es Vedra als landingsplaats voor buitenaardse wezens wordt gebruikt. De afkomst van Es Vedra is ook onder de lokale inwoners van Ibiza een onderwerp van gesprek. Sommigen van hen denken dat het ooit een verblijfplaats was van de verraderlijke Sirenen uit de Griekse mythologie.

Huur een auto en rij naar Torre Des Savinar voor een spectaculair uitzicht op dit fascinerende eilandje.

De mooiste stranden van Ibiza

Een artikel over Ibiza kan natuurlijk de vele stranden niet achterwege laten. Ibiza telt maar liefst 54 prachtige stranden. We kunnen ze niet allemaal voor je op een rijtje zetten, maar hier zetten we er enkele voor je op een rijtje. Veel van de stranden van Ibiza vallen onder noemer verborgen pareltjes. Op de grote massale stranden kan iedere toerist zijn handdoekje neerleggen.

Als je een auto huurt, ben je in de gelegenheid om de mooiste stranden van Ibiza te ontdekken waar je weinig mensen zult treffen.

Dit zijn onze favorieten:

 • Aigua Blanques
  Dit strand vind je in het noordoosten van Ibiza. Omdat het minder toeristisch is, is Aigua Blanques erg geliefd bij de inwoners van Ibiza. Een parelwit strand met veel schuimkoppen op de zee, daar dankt dit strand zijn naam aan. Ook al vind je hier genoeg mensen met zwemkleding aan, van oorsprong is het een naaktstrand. Als je naakt wilt zonnen of op een rustig strand wil liggen, huur dan een auto en rijd hierheen.
 • Cala Bassa
  Als je wel graag tussen de massa op het strand ligt, bezoek dan Cala Bassa. Dit strand bevindt zich ongeveer op een kwartier rijden ten westen van Sant Antonio. Het is één van de grootste stranden van Ibiza en heeft alle faciliteiten die je als strandganger wil hebben. Er is zelfs een masseuse aanwezig op het strand.
 • Cala Xuclar
  Dit is één van de minst bekende strandjes op Ibiza en gelijk één van de mooiste. Zelfs in het hoogseizoen zal je hier weinig mensen treffen. In een klein baaitje zie je het blauwe water uit zee groen worden als het de baai binnenkomt. Je bent omringd door hoge rotsen zodat je ongestoord van dit prachtige strandje kan genieten.
 • Cala Salada
  Ook dit strandje is een kwartier rijden vanaf San Antonio. En geliefd bij de lokale inwoners omdat hier geen excursies van toeristenboten zijn toegestaan. Kenmerkend aan dit strand zijn de groene pijnbomen aan weerszijden van het strand en de hoge rotsen. Het water zelf is ondiep, maar de hoge rotsen liggen aan dieper water. Dat is een keer wat anders dan van een duikplank afspringen.

Dorpje: Santa Gertrudis de Fruitera

Als je wilt weten hoe het echte Ibizaanse leven eruit ziet, huur dan een auto en bezoek het typische Ibizaanse dorpje Santa Gertrudis de Fruitera. Of gewoon Santa Gertrudis, hoe de lokale inwoners het zelf ook afkorten.
Dit heerlijke dorpje ligt centraal in het midden van Ibiza. Het barst hier van gezellige restaurantjes, cafeetjes en typische Ibizaanse winkeltjes. Hier vind je weinig commerciële handel. Hier koop je authentieke Ibizaanse waren, of het nu Ibizaanse mode betreft of Ibizaanse etenswaren.

Parkeer je auto en loop door het pittoreske dorpje heen, ondertussen genietend van de kenmerkende stijl waar alle gebouwtjes en huizen uit opgetrokken zijn.

Prachtige baai: Sa Caleta (of Es Bol Nou)

Als je een dag op het strand wil combineren met één van de bezienswaardigheden op Ibiza, bezoek dan eens Sa Caleta. Gelegen in een baai vind je hier één van de mooiste stranden van Ibiza. Liefhebbers van geschiedenis en cultuur kijken hier ook hun ogen uit. In Sa Caleta vind je de overblijfselen van een Fenicische nederzetting uit lang vervlogen tijden.
Uit een recentere geschiedenis kun je hier intact gebleven bunkers en ondergrondse tunnels uit de Tweede Wereldoorlog bekijken.

Sa Caleta Ibiza Bezienswaardigheden

Eigenlijk komen we woorden tekort om al het moois wat Ibiza nog meer herbergt te beschrijven. Eén van de leukste dingen om dan ook gewoon te doen als je op Ibiza bent, is een auto huren en lukraak gaan rijden. Laat het eiland je zelf meevoeren op haar kronkelige landweggetjes en laat je verrassen waar ze je brengen.