Drie leukste routes met huurauto op Ibiza

In dit artikel laten we je zien wat de leukste routes zijn met een huurauto op Ibiza!

Ibiza is een klein eiland. Het behoort tot de eilandengroep van de Spaanse Balearen. De totale oppervlakte van Ibiza bedraagt ruim 500 vierkante kilometer. Dit is ongeveer drie keer zo groot als Texel, om je even een meer inzichtelijk beeld te geven van de afstanden.

Een rondje Texel doe je even op de fiets, en een rondje Ibiza het liefst met de auto! Die zijn er genoeg te huur. Je kunt kiezen voor een degelijke middenklasser of juist voor een klein model met airco om de kosten wat te drukken. Maar pas echt leuk wordt het met een huurauto op Ibiza wanneer je kiest voor een 2cv met open dak of een vrolijk vintage busje. Bekijk op deze pagina de verschillende autoverhuurders op Ibiza.

huurauto op ibiza artikel

1: Route zuid

Ibiza mag dan niet heel groot zijn, er is genoeg te zien en te beleven. Een hele mooie dagtrip met een huurauto in het zuiden van het eiland voert je van Ibiza Stad naar San Antoni de Portmany. De havenstad aan de andere kant van het eiland waarvan gezegd wordt dat Columbus er geboren zou zijn. Een gezellige kustplaats. Op weg erheen rij je midden over het eiland. Op de heenweg kun je even stoppen in pottenbakkersdorp Sant Rafel de Sa Creu en op de terugweg zijn Sant Jordi de ses Salines en het nabijgelegen natuurpark Ses Salines echte aanraders.

2: Route midden

Wanneer je de zuidkant van het eiland gezien hebt, dan is een rondje midden over het eiland ook zeker de moeite waard. Je ontdekt dan het stoffige binnenland van Ibiza, met zijn slaperige dorpjes en typische vergezichten. Bij een trip over het midden van Ibiza mag een bezoek aan Santa Gertrudis de Fruitera niet ontbreken. Dit dorp ligt echt bijna letterlijk midden op Ibiza en heeft veel te bieden op gebied van vertier, winkeltjes en boetiekjes met lokaal handwerk.

Punta Galera, Midden Ibiza

Verderop, weer richting de kust kom je langs Santa Agnes de Corona. Een dorp dat, net als de directe omgeving, nog echte rust uitstraalt. De ideale plek om je huurauto even te parkeren en een wandeling te maken tussen de vele boomgaarden vol met amandel-, citroen- en sinaasappelbomen.

3: Route noord

De trip richting het noorden van Ibiza is bij veel mensen favoriet. Hier kun je, ver weg van het feestgedruis, genieten van ruige natuur en prachtige dorpjes. Bij een bezoek aan het noorden passeer je het kustplaatsje Santa Eulària del Riu. De op drie na grootste stad van het eiland. Deze plek heeft voor ieder wat wils. Idillische strandjes, maar ook een oud gedeelte van de stad met een 16e eeuws kasteel. In de omgeving zijn twee van de grootste hippiemarkten van het eiland. Echt een plek waar je geweest moet zijn om te kunnen zeggen dat je Ibiza helemaal hebt beleefd.

Wanneer je verder rijdt naar de noordpunt van het eiland, dan zul je behalve veel natuurschoon, grotten, baaien en vuurtorens ook kunnen genieten van echte, nog authentieke ‘Ibicenco’ dorpjes zoals San Carles de Peralta of Port de Sant Miguel. Aan tapasrestaurants en zonnige terrassen is ook in dit deel van Ibiza geen gebrek.

Veel plezier met je huurauto op ibiza!