De beste Ibiza tips

De allerbeste Ibiza tips die je kunt krijgen zijn: Geniet, geniet en geniet! Het eiland heeft alles te bieden wat nodig is om een ideale vakantiebestemming te zijn. Voor alle leeftijden, met voor elk wat wils. Zeker wanneer je op Ibiza gebruik maakt van de mogelijkheid om een auto te huren, dan kun je al het moois van het eiland bezoeken, zien en ervaren. Want een onvergetelijke ervaring is het wel om op Ibiza te zijn. Wie er ooit geweest is, wil eigenlijk altijd weer terug. De sfeer van het eiland is uniek!

ibiza tips

Overzicht van top Ibiza tips

Wat moet je zeker doen wanneer je een vakantie naar Ibiza in de planning hebt? In elk geval je zonnebril inpakken. En zonnebrand. Het Balearen eiland ligt net even ten oosten van het Spaanse vasteland in de Middellandse Zee en daarmee is, zeker in de zomermaanden, mooi weer vrijwel altijd gegarandeerd. En verder? Hieronder nog meer Ibiza tips:

  • Huur een auto
  • Verken en beleef Ibiza Stad
  • Geniet van zon, zee en strand op één van de vele mooie stranden
  • Bezoek een hippiemarkt
  • Ga naar een club met een goede DJ
  • Geniet van de relaxte sfeer en het heerlijke eten

Tips Ibiza Stad

In het Catalaans wordt Ibiza Stad Eivissa genoemd. Het hele eiland heet zelfs Eivissa in het Catalaans. Zelf zul je de stad waarschijnlijk beter kennen als Ibiza Stad. De ‘place to be’ op het eiland. De beste Ibiza tip die je kunt krijgen is het beleven van de stad. Met een bruisend uitgaansleven, een keur aan barretjes, terrasjes en restaurants. Je vindt er zowel de lokale keuken als meer internationaal georiënteerde gerechten. Zeker zul je er de hippiesfeer terug vinden, al is het maar door de overal verkochte wierrook en shotjes gemaakt van helemaal hip havergras.

Dalt Vila, kathedraal en haven

Deze drie behoren wel tot de beste Ibiza tips. Dalt Vila is het oude, ommuurde, centrum van de stad. Waar de grote kathedraal en het kasteel de grootste blikvangers zijn. Maar natuurlijk vormen de ontelbare oude, nauwe straatjes en pleintjes het aller leukste onderdeel van de oude stad. Ga een paar uur dwalen door de Dalt Vila en geniet daarna van een borrel, biertje of fris met tapas op één van de vele terrasjes langs de oude haven. Eén van de beste Ibiza tips die je kunt krijgen.

Ibiza, zon, zee en verder gewoon even helemaal niets

Lekker relaxed bijkomen van al je gedane inspanningen kan overal op Ibiza. Alweer een top Ibiza tip. Op een terras, het strand of een pittoreske gezellig dorpspleintje ergens aan het water. En misschien ook nog even een duik in zee vanaf één van de vele goede stranden die je op het hele eiland kunt vinden. Waar je met je huurauto zo naartoe kunt rijden. En na een dag relaxen is het weer goed toeven de gezellige stad. Bezoek een club, disco of bar en geniet van de beste DJ’s ter wereld, die het eiland maar wat graag aandoen tijdens hun tournees.