Auto huren op Ibiza zonder borg

Helaas lopen veel verhuurders er niet mee te koop dat het ook mogelijk is om een auto te huren met een hele lage of zelfs géén borg. Wil je een auto huren op Ibiza zonder borg? In dit artikel geven we je tips hoe je dat het makkelijkst kunt doen.

Waarom moet ik borg betalen?

De borg bij autoverhuurbedrijven dekt het eigen risico bij schade. Op deze manier hoeven ze niet achteraf een bedrag bij jou te claimen. In sommige gevallen maakt de verhuurder ook aanspraak op de borg als je de auto heel vies inlevert, veel te laat bent of als je de auto niet hebt afgetankt.

Direct bekijken wat een auto huren op Ibiza kost zonder waarborg? Klik op de aanbieding onderaan dit artikel!

Doorgaans is de hoogte van de borg precies gelijk aan het eigen risico. Dit verschilt, maar dit is op Ibiza tussen de 500 en 1000 euro.

Eigenlijk betaal je de borg niet, maar is het een reservering op de creditcard van degene die de boeking heeft gedaan. Vaak is dit tevens de hoofdbestuurder. Het is niet mogelijk hiervoor een andere creditcard dan die van de hoofdbestuurder te gebruiken.

Maar let op:

Als je een lage bestedingsruimte hebt, dan kan het door de reservering van de borg op je creditcard zo zijn dat je grote uitgaven niet meer kunt doen!

In dat geval is het aan te bevelen om auto te boeken waarbij je geen of een hele lage borg hoeft te betalen. Als je geen borg wil betalen, dan zijn de kosten van de boeking vaak iets hoger dan bij een lage waarborgsom. Dit is vooral aan te bevelen als je niet in het bezit van een creditcard bent.

Wat zijn de opties om een auto te huren op Ibiza zonder borg?

Lage waarborg

Bij een ‘lage waarborg’ wordt er géén €1000 – €1500 op je creditcard geblokt, maar betaal je een vaste lage waarborgsom van ongeveer €300. Hierdoor profiteer je van de scherpe prijzen die je krijgt als je met een creditcard boekt en de keuze van aanbieders is groter.

👍 Lage waarborgsom, groter aanbod.

👎 Creditcard nodig, minder bestedingsruimte.

Let op, na de klik opent een nieuw scherm. Je moet hier je reis data, afhaallocatie nog invoeren en de optie ‘Geen Waarborg’ selecteren.

Geen waarborg

Bij de geen ‘geen waarborg’ optie hoef je terplekke géén borg te betalen en je hebt ook geen creditcard nodig. Helaas betaal je hierdoor wel een kleine toeslag van zo’n €2 tot €10 euro extra per dag. Het aanbod qua auto’s is tevens iets beperkter.

👍 Geen waarborgsom, geen creditcard nodig.

👎 Kleine toeslag, iets beperkter aanbod.

Let op, na de klik opent een nieuw scherm. Je moet hier je reis data, afhaallocatie nog invoeren en de optie ‘Geen Waarborg’ selecteren.

Wij bevelen in beide gevallen dus van harte aan om gebruik te maken van de ‘Geen waarborgsom’ of ‘Lage waarborgsom’ optie van Sunnycars.

Sunnycars is een autoverhuurder op Ibiza, die alle verhuurbedrijven op het eiland en hun verschillende vestigingen met elkaar vergelijkt. Hierdoor profiteer jij altijd van de laagste prijs. Bijkomend voordeel is dat je bij Sunnycars volledig gedekt bent. Ze werken met een all-inclusive prijs, die onder aan de streep steevast voordeliger uitpakt dan de lage prijzen van lokale verhuurders.

Dit is hoe het werkt:

Bij Sunnycars selecteer eerst de gewenste datum en afhaal locatie. Vervolgens klik je in de linkerkolom op ‘Geen waarborgsom’ of ‘Lage waarborgsom’. Klik op de button hieronder om direct naar Sunnycars te gaan.

Zijn er nog andere mogelijkheden om de waarborg te verlagen?

Jazeker.

Wat we vaak zien is dat huurders aan de balie de mogelijkheid krijgen om een extra verzekering te kopen, waarmee de borg aanzienlijk verlaagd kan worden. Helaas is dit vaak niet zo’n goede deal. Maar als je aan de balie staat en te weinig bestedingsruimte hebt op je creditcard, dan is het vaak wel de enige oplossing.

Dit is de reden dat wij adviseren om voordat je naar Ibiza vertrekt goed onderzoek te doen naar huurprijzen en verzekeringen. Gelukkig kun je op deze website in een oogopslag zien wat onze favoriete verhuurders zijn. Hierbij raden we aan om te kiezen voor een all-inclusive deal, of vooral al een verzekeringspakket te kopen waarmee je eigen risico afdekt en de waarborg verlaagt.