Auto huren in Ibiza stad

Wil je een auto huren in Ibiza stad? Wij hebben voor je uitgezocht wat de goedkoopste optie is en wat de beste voorwaarden zijn!

Op Ibiza zijn er z贸 ontzettend veel autoverhuurders, dat het heel lastig is om makkelijk te zien wie de beste deal heeft. Dit is namelijk van veel factoren afhankelijk: In welke periode ga je op reis? Waar wil je je auto afhalen? Wil je een goede verzekering of niet?

Let op: Het is momenteel beperkt mogelijk om een auto te huren in Ibiza stad. Wij adviseren om de mogelijkheden te bekijken bij Sunnycars (all-in verzekering) of bij Rentalcars (kale huurprijs). Lees hieronder waarom het wellicht t贸ch goedkoper is om op Ibiza luchthaven je auto op te halen.


Is auto huren in Ibiza stad goedkoper dan op het vliegveld?

Vrijwel overal ter wereld is het goedkoper om een huurauto te boeken die je niet afhaalt op het vliegveld. Je betaalt namelijk een extra toeslag en vaak is er minder concurrentie op de luchthaven, waardoor de prijzen wat hoger zijn. Het is dan verstandiger om in het stadscentrum te boeken.

Op Ibiza gaat deze vlieger niet op. Het is dus niet goedkoper een auto te huren in Ibiza stad!

Dit is de reden:

Het toerisme op Ibiza is zo ver ontwikkeld, dat rondom de luchthaven de grootste verhuurders actief zijn, met een enorm aanbod. Hierdoor kunnen aanbieders als Goldcar, Centauro etc. krankzinnig lage prijzen bieden.

Let echter op: de kosten voor een uitbreiding van de verzekering (en dat wil je bij deze verhuurders, geloof ons!) zijn vaak hoger dan het huren van de auto zelf. Zo kom je toch nog op een prijs die vergelijkbaar is met gerenommeerde verhuurders.

Ibiza City Car Rental

Toch een auto nodig in Ibiza stad?

Kijk dan of je een auto kunt boeken die bij je verblijf wordt afgeleverd. De meeste verhuurders bieden deze mogelijkheid.

Een andere optie is om de taxi te pakken naar de luchthaven van Ibiza of naar een van de grote autoverhuurders in de buurt. Vanuit Ibiza stad kost dit je hooguit tien euro, dit heb je er qua huurprijs z贸 uit!

Wat is de beste autoverhuurder?

Dat hangt er vanaf of je wel of geen uitgebreide verzekering wilt.

Als je een zorgeloze vakantie wilt, dan adviseren wij van harte om een auto te huren bij Sunnycars. Dit is een van oorsprong Duitse aanbieder, met een Nederlandstalig kantoor dat 24/7 bereikbaar is.

Bij Sunnycars betaal je iets meer, maar je hebt dan een all-in deal. Hierbij heb je geen eigen risico en voor zover mogelijk zijn alle schades gedekt. Verder kun je je auto laten afleveren bij je hotel of resort in de omgeving van Ibiza stad. Vanaf twee dagen huur is dit gratis.

Sunnycars krijgt overal uitstekende reviews en dat is niet voor niets, de service is uitmuntend. Hadden we al verteld dat je ook zonder creditcard een auto kunt boeken? Je hoort het al. Wij zijn enthousiast, en dat wil na ruim 10 jaar autoverhuur ervaring een hoop zeggen!

Ibiza Stad Huurauto

Als je een ervaren bestuurder bent en je het risico van een beperkte verzekering wilt nemen, dan raden wij aan om bij Rentalcars te kijken. De goedkoopste verhuurders krijgen hier helaas niet altijd goede recensies. Dat kan ook bijna niet anders als je beseft dat je vanaf 3-4 euro per dag al een auto kunt huren. Kies echter wel altijd voor een extra dekking, waarmee je je eigen risico verlaagt.

Onze beste tip voor iedereen die een auto huurt:

Neem verder voordat je bij het verhuurbedrijf vertrekt uitgebreid de tijd om foto’s te nemen van je huurauto. Vergeet hierbij niet het interieur, het dak, de velgen en de onderzijde van de bumpers te fotograferen. Doe dit ook bij terugkomst. Als je dit niet doet, dan heb je geen poot om op te staan als er plotseling schade is na je huurperiode.

Auto huren in Ibiza stad is dus minder makkelijk dan het lijkt. Ons advies: Boek een auto bij Sunnycars en laat ‘m afleveren bij je hotel of resort.

Fijne vakantie!