Tips auto huren Ibiza: Zo boek je het goedkoopst!

Heb je net een lekkere vakantie geboekt naar Ibiza, moet je ook nog een huurauto regelen voor niet al te veel geld. 😱 We herkennen het: Het is gewoon enorm lastig om een goedkope huurauto te vinden op Ibiza bij een betrouwbare aanbieder. Zoek je naar beste tips auto huren Ibiza?

Wij helpen je uit de brand. We hebben meer dan tien jaar ervaring in de autoverhuur en we kennen alle trucs, tips en adviezen die er maar bestaan.

Met onze ZEVEN TIPS voor auto huren op Ibiza bespaar je veel geld, tijd en boek je zorgeloos.

1: Boek op tijd

Sommige mensen denken nog steeds dat ze een scherpe deal kunnen krijgen door zo lang mogelijk te wachten. Die vlieger gaat helaas écht niet op. Last-minutes bij autoverhuur bedrijven zijn een illusie. De markt werkt op basis van schaarste. En die schaarste is het minst groot als je zo lang mogelijk van te voren boekt.

Het bovenstaande is zeker van toepassing in schoolvakanties, hoe eerder je hier boekt, hoe beter.

2: Laat je niet foppen

Autoverhuurders maken soms gebruik van schimmige trucjes, waardoor het in de eerste instantie lijkt alsof een auto heel goedkoop is, maar na een paar kliks komen er allerlei kosten bij: verzekering, luchthaven toeslag, extra bestuurder toeslag, enz.

De stelregel is:

Als je boekt bij een all-inclusive verhuurder, zoals Sunnycars, dan weet je altijd waar je aan toe bent. De prijs die je ziet is wat je betaalt. Als je onverhoopt schade veroorzaakt aan de auto dan ben je gedekt. Geen gedoe, geen extra kosten.

Sunnycars vergelijkt de prijzen van alle aanbieders, zo weet je dat je dus ook nooit teveel betaald.

Als je wat avontuurlijker bent en zeker van je rijvaardigheid, dan kun je er voor kiezen om een auto te huren met een eigen risico van ergens tussen de 500 en 1500 euro. Dat is de minimale verzekering en deze is verplicht bij bijna alle verhuurders.

De prijzen bij Rentalcars, Centauro, Goldcar zijn altijd zonder extra verzekering, dus al je schade veroorzaakt dan ben je het eigen risico (vaak gelijk aan de borg) kwijt.

3: Kijk goed naar de ophaal- en inlevertijden

Afhankelijk van hoe laat je aankomt en vertrekt, is het handig om de ophaal- en inlevertijd gelijk te laten zijn. Hiermee voorkom je dat je een dag extra moet betalen.

Verder kan het zijn dat je buiten de reguliere openingstijden een toeslag moet betalen. Die toeslag kan flink oplopen, dus goed om ook hier te kijken wat de mogelijkheden zijn.

4: Denk na over je afhaallocatie

Ben je flexibel met het afhalen van de huurauto en hoeft dit niet meteen bij aankomst op het vliegveld? Het kan interessant zijn om je huurauto af te halen (of laten bezorgen) in San Antonio of Ibiza-Stad. Vaak hebben deze vestigingen een aantrekkelijke korting, omdat ze geen duur kantoor en personeel op de luchthaven hebben.

Ibiza Tips

Zo werkt het op de luchthaven:

Als je er wel voor kiest om je auto op de luchthaven af te halen en in te leveren, dan zijn er een aantal verhuurders met pendelbusjes die een paar 5-10 minuten nodig hebben om je naar het verhurbedrijf te brengen. Ook deze aanbieders zoals OK rentacar en Clickrent hebben soms lagere prijzen. Let hierbij wel goed op op de voorwaarden zoals verzekering e.d.

5: Boek je met creditcard of betaal je contante borg?

De scherpste prijzen krijg je als je in het bezit bent van een creditcard. Bijna alle autoverhuurders hebben een creditcard als vereiste om een auto te reserveren en om de borg te betalen.

Ons dringende advies is om nooit een contante borg te betalen. Helaas blijken niet alle autoverhuurders op Ibiza even betrouwbaar en in het verleden is er wel een gedoe geweest over vage schades en contante borg die verdwenen was.

Heb je geen creditcard of een laag limiet? Voor een kleine toeslag kun je bij Sunnycars zonder of met hele lage waarborgsom boeken. Sunnycars staat in dit geval voor jou garant. Je leest hier hoe dit werkt.

6: Neem de tijd bij het afhalen van de huurauto

Na een vlucht van een paar uur en gesleep met je koffers, wil je snel je auto ophalen en naar je plaats van bestemming. Neem echter je tijd om alle stappen van het afhaalproces te checken. Teken geen document, zonder dat je de auto en schades in het echt hebt gezien.

Super tip: Maak bij het afhalen van de auto uitgebreid van foto’s van het gehele voertuig, bij voorkeur in daglicht en niet in een donkere garage. Vergeet hierbij niet de bumpers, de velgen en het dak. Deze tip wordt ook aanbevolen door de consumentenbond.

Ook als je een uitgebreide verzekering hebt, dan is het belangrijk om aan te kunnen tonen dat bepaalde schade er al wel/niet was. Dit kan namelijk van invloed zijn op je reputatie en bij een volgende boeking kan een oude schade van invloed zijn op je huurprijs.

8: Inleveren van je huurauto

Bij bijna alle verhuurders moet je de auto weer afgetankt inleveren. Tenzij je dreigt het vliegtuig te missen, moet je dit ook echt doen, want anders kun je een flinke rekening verwachten.

Let op met tanken:

Tank niet bij de laatste pomp voor het vliegveld, maar liever bij een Repsol of Galp onderweg naar het vliegveld. Dit kan soms wel tot 25ct per liter schelen!

Ook bij het inleveren is ons advies om foto’s te maken en om je tijd te nemen. Zeker in de schoolvakanties kan er op de luchthaven een flinke rij staan bij de inleverbalie. Het zou toch jammer zijn als je hierdoor je vlucht mist!

Meer tips auto huren Ibiza?

Op deze website hebben we heel veel informatie voor jou verzameld. Zo kun je makkelijk aanbieders vergelijken, lezen hoe oud je moet zijn om op Ibiza een huurauto te boeken en wat de leukste routes op het eiland zijn.